Webdesign

Een goed webontwerp is voor de gebruiker vanzelfsprekend geworden. Dit maakt het werk van een designer des te uitdagender! Maar wat is een goed ontwerp? Volgens ons is dat een balans tussen functionaliteit en aantrekkelijkheid. Een interactieontwerp – het wat, waar en waarom van de website – vormt bij Toast Design de basis. De stijl – het hoe van de website – heeft betrekking op de beeldselectie, fonts, het kleurpalet en de integratie van een bestaande of nieuw te ontwerpen huisstijl.

Basiselementen van een website

Online bezoekers verwachten op een website – vaak onbewust – een duidelijke navigatie en standaard elementen op bepaalde posities. Test jezelf maar eens en zoek de contactbutton op een website: waar kijk jij als eerste? Bij het ontwerpproces houden we rekening met deze standaarden. Vervolgens is de visualisatie van belang: aantrekkelijk gepresenteerde informatie wordt eerder gelezen. Maar wat is aantrekkelijk? Over smaak valt te twisten. Samen met de opdrachtgever zoeken we naar de juiste stijl, waarbij het onderwerp en doel van de website altijd het uitgangspunt vormt. We maken websites altijd volgens de “Rotterdam methode”: modern, direct, hardwerkend en recht voor z’n raap!

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen en technieken

Online ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Voor ons is het een sport goed op de hoogte te blijven. Een inmiddels ingeburgerde benadering is de responsive opzet: de website wordt qua ontwerp en code geoptimaliseerd voor diverse devices. Met andere woorden: de site past zich automatisch aan aan het scherm van de gebruiker, van breedbeeld monitor tot iPad of mobiel. Naar aanleiding van de wensen van de opdrachtgever, lange en korte termijn doelstellingen, recente technische ontwikkelingen en het beschikbare budget adviseert Toast Design over de toe te passen technieken. Kom eens langs, we adviseren u graag vanuit onze thuisbasis in Rotterdam centrum!

Alt Title
“Een ‘knappe’ website is belangrijk voor de eerste indruk van een bedrijf, merk of dienst,¬†maar vervolgens moet de gebruiker ermee uit de voeten kunnen. Usability staat bij ons daarom voorop!”