Care-Lands

Development voor Europees Clusterproject

next post: Sustainable Ports back
  • Care-Lands Development voor Europees Clusterproject

Project details

Opdrachtgever: Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen
Tags:
Webdesign, Webdevelopment, Wordpress
Bijzonderheden:

De website bevat een afgeschermd gedeelte waar de projectpartners bestanden kunnen delen.

Care-Lands

Het doel

Natuur en -Recreatieschap de Grevelingen is partner in het Europese Clusterproject CaRe-Lands. Zij werken hiervoor samen met Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en met drie Vlaamse en twee Engelse partners. Binnen het project wordt gezocht naar nieuwe vormen van energiewinning en het terugdringen van CO2. De nieuwe website moest eenvoudig en budgetvriendelijk zijn en een informatief karakter uitstralen, dus helder en functioneel.

De uitvoering

Omdat de website puur dient als kennisbank voor het project, is er gekozen voor een opzet zonder teveel poespas. Een header afbeelding maakt duidelijk dat het qua onderwerp om natuurbehoud gaat. Een duidelijke menustructuur leidt de bezoeker naar waar hij wezen moet. Omdat de site toegankelijk moet zijn voor publiek, maar vooral wordt gebruikt door projectpartners is er gekozen voor een beveiligd gedeelde die alleen middels een gebruikersnaam en wachtwoord toegankelijk is.

Het resultaat

De uiteindelijke site is eenvoudig, maar functioneel, doelgericht en voor zowel voor het reguliere publiek (openbaar) als de projectpartners (beveiligd). Er wordt op een heldere manier informatie over het project gedeeld en de website bevat een uitgebreid aanmeldformulier waar bezoekers zich kunnen aanmelden voor een conferentie en studiedagen. Inhoudelijk staat kennisdeling centraal die eerder is opgedaan met andere Europese projecten, met als uiteindelijk doel nieuwe samenwerkingsprojecten te starten.